Kandi­da­ten­lijst voor Eerste Kamer vast­ge­steld op partij­congres


Niko Koffeman gekozen tot lijst­trekker

5 april 2019

Op 27 mei kiezen de nieuwe leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer. De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft op dit moment twee zetels in de Senaat, die worden vervuld door Niko Koffeman en Christine Teunissen. De kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren werd vastgesteld op het partijcongres van 31 maart. Koffeman en Teunissen staan respectievelijk op plek 1 en 2, gevolgd door Peter Nicolaï en Henriëtte Prast.

Op basis van de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen verwacht de partij in de Eerste Kamer te groeien van twee naar drie zetels.

Lijsttrekker Koffeman, die aan de wieg stond van de Partij voor de Dieren, heeft met zijn inzet de thema’s dierenwelzijn, duurzaamheid, klimaatcrisis en vleesconsumptie indringend geagendeerd in de Eerste Kamer en daarbuiten. Hij is sinds 2007 senator namens de PvdD.

Teunissen was jarenlang PvdD-fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad. Van oktober 2018 tot en met januari 2019 verving zij Marianne Thieme in de Tweede Kamer, toen die met ziekteverlof was. Teunissen is sinds 2015 lid van de Senaat en het jongste lid van deze kamer.

Klik hier voor de volledige kandidatenlijst van de PvdD.

De nieuwe Eerste Kamer zal op 11 juni worden geïnstalleerd.