Christine Teunissen


Eerste Kamerlid

Christine Teunissen (1985)
Christine Teunissen is historica en is naast senator ook gemeenteraadslid in Den Haag voor de Partij voor de Dieren. Ze studeerde sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie deed ze onderzoek naar verschillende sociale bewegingen die het opnemen tegen de gevestigde orde. Ze onderzocht onder andere ontwikkelingen in de beeldvorming over de Partij voor de Dieren in de media. Tussen 2012 en 2014 was ze persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie. Als raadslid in Den Haag maakt ze zich dagelijks sterk voor een lokale ‘groene revolutie’. Op initiatief van de Partij voor de Dieren Den Haag komt de gemeente onder andere met een plan om de meest versteende wijken in Den Haag te vergroenen en met heldere doelstellingen om de oorzaken van klimaatverandering te beperken.

Sinds 9 juni 2015 zit Christine samen met Niko Koffeman namens de Partij voor de Dieren in de Eerste Kamer. Christine is het jongste lid van deze Kamer.

Gerelateerd

Partij voor de Dieren kritisch over vestiging van buiten­landse bedrijven in Nederland

Te weinig aandacht voor negatieve impact van bedrijven op klimaat, natuur en mensenrechten

Eerste Kamerlid Christine Teunissen heeft vandaag namens de Partij voor de Dieren kritische vragen gesteld aan de minister over het aantrekken van buitenlandse bedrijven naar Nederland. Teunissen vindt dat de minister te veel waarde hecht aan de economische waarde van bedrijven voor Nederland, en te weinig rekening houdt met mogelijk schadelijke gevolgen van die bedrijven voor klimaat, natuur en...

Moties Vragen Nieuws