Christine Teunissen


Eerste Kamerlid

Christine Teunissen (1985)
Christine Teunissen is historica en was naast senator ook lange tijd gemeenteraadslid in Den Haag voor de Partij voor de Dieren. Ze studeerde sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie deed ze onderzoek naar verschillende sociale bewegingen die het opnemen tegen de gevestigde orde. Ze onderzocht onder andere ontwikkelingen in de beeldvorming over de Partij voor de Dieren in de media. Tussen 2012 en 2014 was ze persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie. Van 2014 tot en met 2018 maakte zij zich als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Haagse gemeenteraad sterk voor een lokale ‘groene revolutie’. Op initiatief van de Partij voor de Dieren Den Haag komt de gemeente onder andere met een plan om de meest versteende wijken in Den Haag te vergroenen en met heldere doelstellingen om de oorzaken van klimaatverandering te beperken.

Sinds 9 juni 2015 zit Christine samen met Niko Koffeman namens de Partij voor de Dieren in de Eerste Kamer. Christine is het jongste lid van deze Kamer.

Gerelateerd

Partij voor de Dieren nu met drie zetels in de Eerste Kamer

Nieuwe Eerste Kamer vandaag geïnstalleerd

Vandaag werd de nieuwe Eerste Kamer geïnstalleerd. Door 75 senatoren (van wie 44 nieuwe leden) werd de eed of belofte afgelegd. Peter Nicolaï werd als derde Kamerlid van de Partij voor de Dieren beëdigd en van harte welkom geheten door mede-senatoren Niko Koffeman en Christine Teunissen. Samen vormen zij vanaf vandaag het driekoppig groeiend verzet in de Eerste Kamer: "Wij zullen de doorslaggevend...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws