Sebas­tiaan Wols­winkel geroyeerd uit Partij voor de Dieren


Wols­winkel per direct geen partij­voor­zitter meer

15 oktober 2019

Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren heeft partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel met onmiddellijke ingang ontzet uit het lidmaatschap van de partij. Zij deed dit nadat Wolswinkel de afgelopen maanden stelselmatig bestuursbesluiten naast zich neerlegde en de partij meermaals in de media beschadigde door onder andere zijn persoonlijke opvattingen te uiten. Het royement houdt in dat Wolswinkel per direct geen voorzitter van de partij meer is. Een lid dat geroyeerd wordt kan zich binnen de partij wenden tot de commissie van beroep.

Ruud van der Velden, algemeen bestuurslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam, is door het bestuur benoemd als interim voorzitter.

Het partijbestuur zal op korte termijn een kandidatenprofiel en een procedure bekendmaken voor het kiezen van een nieuwe voorzitter.

Gerelateerd nieuws

Eerste Kamerfractie PvdD solidair met klimaatstakers

De Eerste Kamerfractie van de Partij voor de Dieren heeft vandaag deelgenomen aan de klimaatstaking. Ondanks het feit dat bur...

Lees verder

Eerste Kamerfractie steunt besluit royement Wolswinkel

De Eerste Kamerfractie steunt het besluit van het bestuur om Sebastiaan Wolswinkel te royeren als lid van de partij. Bestuurs...

Lees verder