Prins­jesdag 2020: Senatoren PvdD dragen outfit met boodschap


"Stof tot nadenken" en protest tegen zwij­nen­jacht Koning

15 september 2020

Niet alleen Tweede Kamer-fractievoorzitter Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren verscheen traditiegetrouw in een protestoutfit ("niet terug naar business as usual"), ook de Eerste Kamerleden van de partij lieten hun kleding en accessoires een boodschap te vertellen.

Senator Christine Teunissen verscheen in een jurk die bestond uit honderden kleine spiegeltjes, een subtiele verwijzing naar de Eerste Kamer, die ook Chambre de Réflexion wordt genoemd: de plek waar Kamerleden niet de waan van de dag volgen, maar tijd nemen voor reflectie. "Stof tot nadenken", plaatste Teunissen bij een tweet met een foto van haar jurk en bijpassend mondkapje.

Op Prinsjesdag opende de Koning niet alleen het parlementaire jaar, hij sloot tegelijkertijd het Kroondomein om er te kunnen jagen. Senator en Eerste Kamer-fractievoorzitter Niko Koffeman droeg daarom een protestmondkapje met een wild zwijn.

Eerste Kamerlid Peter Nicolaï kon vanwege een coronatest in zijn omgeving niet aanwezig zijn, maar liet weten het protestmondkapje zeker ook buiten Prinsjesdag te zullen dragen.


Gerelateerd nieuws

Minister BZK komt tegemoet aan motie Nicolaï (PvdD) over slavernijverleden

Minister komt tegemoet aan motie-Nicolaï (PvdD) over slavernijverleden De motie ingediend door PvdD-senator prof. mr Peter N...

Lees verder

Partij voor de Dieren stemt tegen de Corona-spoedwet

De Eerste Kamerfractie van de Partij voor de Dieren heeft op 27 oktober in de Eerste Kamer tegen de Tijdelijke wet maatregele...

Lees verder