Lijst Eerste Kamer Partij voor de Dieren door congres vast­ge­steld


Hoogste nieuw­komer is prof. Ingrid Visseren-Hamakers

22 november 2022


Amsterdam, 21 november 2022 - Het congres van de Partij voor de Dieren heeft zondag 20 november in Den Bosch tijdens het 35e partijcongres de kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen van 2023 vastgesteld.

Niko Koffeman, bedenker van de partij en sinds 2007 fractievoorzitter in de Eerste Kamer, is herkozen als lijsttrekker.

Professor Peter Nicolaï, voormalig hoogleraar bestuursrecht en sinds 2019 senator voor de Partij voor de Dieren blijft de nummer twee.

Naast continuïteit is er gekozen voor nieuw talent.

Ingrid Visseren-Hamakers, hoogleraar milieubeleid en politiek aan de Radboud Universiteit is de hoogste nieuwkomer op de lijst op plek drie.

De vierde plaats wordt bezet door Hanneke Schmeets, nu fractiemanager van de Partij voor de Dieren in de senaat en sinds 20 jaar werkzaam op het gebied van beleid en communicatie. Zij is cultuurwetenschapper en Europees bestuurskundige.

Nummer vijf is Sebastiaan van Pruissen, die milieuwetenschappen en politicologie studeerde en sinds 2017 bij de Tweede Kamerfractie werkt op onder andere de dossiers luchtvaart en infrastructuur, Wonen en stadsnatuur en ICT en privacy.

Nummer zes is huidig senator Henriëtte Prast, emeritus hoogleraar Personal Finance aan de Universiteit van Tilburg en bedenker van het concept ‘carnivoor, geef het door’. De lijst werd vrijwel unaniem goedgekeurd door de leden.

De complete lijst ziet er als volgt uit:

 1. Niko Koffeman
 2. Peter Nicolaï
 3. Ingrid Visseren-Hamakers
 4. Hanneke Schmeets
 5. Sebastiaan van Pruissen
 6. Henriëtte Prast.
 7. Rosalie Bunnik
 8. Bibi Dumon Tak
 9. Stephanie Palsma van Voorthuizen
 10. Luuk van der Veer
 11. Marnix van der Werf
 12. Eva Meijer
 13. Maarten Reesink
 14. Erno Eskens
 15. Anja Hazekamp

Gerelateerd nieuws

PvdD-senator Nicolaï opent meldpunt voor onder druk gezette of geïntimideerde ambtenaren rondom invoering DSO

Senator Peter Nicolaï, oud-advocaat bestuursrecht, roept een ieder die te maken heeft (gehad) met de invoering van het Digita...

Lees verder

Eerste Kamer hekelt druk VWS voor spoedbehandeling Wpg (pandemiewet)

De commissies VWS/J&V/BiZa/AZ kwamen op 6 januari 2023 gezamenlijk met spoed bijeen om te reageren op het verzoek van ministe...

Lees verder