Doorbraak nieuwe natuur Haring­vliet dankzij motie PvdD


27 januari 2015

Vandaag werd bekend dat er een groot nieuw natuurgebied wordt aangelegd in het Haringvliet. Dit is het resultaat van een motie van de Partij voor de Dieren die in 2011 met een nipte meerderheid werd aangenomen in de Eerste Kamer.

In de motie die in de Eerste Kamer door Niko Koffeman werd ingediend, werd de regering opgeroepen om het zogenaamde Kierbesluit integraal uit te voeren. Dit besluit houdt in dat een deel van de sluizen van het Haringvliet worden geopend, zodat vissen uit de Noordzee de rivieren kunnen bereiken. Dat bevordert de migratie van vissen en is goed voor de waterkwaliteit van de rivieren.

Zes natuurorganisaties gaan nu uitvoering geven aan dit plan. Er komt, mede dankzij een donatie van 13,5 miljoen euro van de Postcodeloterij, een groot natuurgebied waar de zeearend, de steur, de bruinvis en de witsnuitdolfijn zich kunnen vestigen.

Gerelateerd nieuws

Koffeman: Leenstelsel is schuldenstelsel

Senator Niko Koffeman heeft zich bij de behandeling van het Leenstelsel voor studenten in de Eerste Kamer sterk uitgesproken ...

Lees verder

Nieuw logo voor Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren heeft vanaf vandaag een nieuw logo met een vlinder als beeldmerk. De vlinder is een dier dat symbool...

Lees verder